Sido Martens

Lieve muziekliefhebbers,

Ja eindelijk! Voor het eerst op ons nieuwe adres zondag 19 mei 2019 weer een huiskameroptreden! Wij vinden het zelf bijzonder eervol dat voor deze middag liedschrijver-zanger Sido Martens bij ons te gast zal zijn! Goede wijn behoeft geen krans, toch even een korte bio voor wie dit icoon van de Nederlandse folkbeweging niet zo goed kent.

Sido Martens (1949) begon zijn carrière eind jaren zestig als duo met Piet Kok. Met hem, Liedwien Schaper en Nanne Kalma werd rond 1972 de Friese oer-folkgroep Farmers Union opgericht.
In 1974 werd Sido gevraagd voor Fungus, waarna nationaal succes volgde. Na het titelloze debuutalbum van Fungus, met daarop de hit Kaap’ren varen, en de tweede LP Lief ende leid besloot Sido Martens solo verder te gaan. In de periode 1974-1980 verschenen vier albums. Van 1984 tot 1995 verdween Sido deels gefrustreerd van het toneel. Om daarna productiever dan ooit tevoren terug te komen.

Sinds 1996 verscheen een twintigtal geluidsdragers, eigenzinnig vormgegeven en vaak uitgebracht in eigen beheer.
In 2019 zal zijn (volgens planning) allerlaatste uitgave verschijnen: De melanchool. Een boekje met die titel zal worden gevolgd door een LP (met CD bijgevoegd).

Op de website van Sido kun je veel informatie vinden over zijn projecten: https://sidomartens.nl/

We hebben helaas nog maar 1 video kunnen vinden van dit optreden, maar die vertelt genoeg!

Scroll naar boven