Peter Koene en Déjà vu

Voor de verandering eens HAK op zaterdag!. Deze dag een dubbeloptreden! Voor de pauze een soloset van Peter Koene en daarna een optreden van Déjà Vu met een hommage aan Crosby, Stills, Nash & Young. En daarna hopelijk weer een gezellige sessie!

Peter Koene

Onder de titel “Duizend liedjes” (waarvan hij er overigens slechts 11 zingt) brengt Peter Koene een nieuw soloprogramma met recent geschreven werk. Nederlandstalig, geworteld in de folk en met eigen gitaarbegeleiding. Christel en Peter speelden samen in de FooFooBand en Christel begeleidde hem al eerder in een soloprogramma.

Peter Koene is één van de grondleggers van de Nederlandse folkrevival die zijn belangrijkste bloeiperiode kende van medio jaren 70 tot medio jaren 80. In 1969 verscheen zijn eerste LP, vol met Nederlandse volksliedjes. Later speelde hij in Hutspot, Madlot en de Foo Foo Band maar ook bij de politieke muziektheatergroep Proloog, met Werktuig als afgeleide. Van al die groepen verschenen ook geluidsdragers (LP/CD). Solo maakte hij de CD De lindeboom voorbij. De CD Galgeveld maakte hij samen met zangeres Ariëtte Zuidhoff.

Peter Koene: zang, gitaar
Theo Arp: basgitaar, gitaar

Christel van Noort: viool, nyckelharpa

Déjà Vu

Déjà Vu is een trio dat z’n oorsprong vindt in de roemruchte Utrechtse a capella popgroep Raaf & Co. Wim Matthijsse, Theo Arp en Peter Koene houden zich na de opheffing van Raaf & Co al ruim 10 jaar bezig met diverse ad hoc projecten. Ze spelen akoestische en meerstemmige popmuziek, die z’n oorsprong vindt in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw.

Zo brachten ze twee jaar geleden, overigens samen met Thijs Heij en Ravian Arp (en gedeeltelijk Pepijn Noordhuizen) met groot succes een volledig aan Bob Dylan gewijd programma.

In 2011 speelt en zingt het trio nummers van Crosby, Stills, Nash & Young, met enige nadruk op laatstgenoemde en een paar uitstapjes naar Byrds en Flying Burrito Brothers.

Bezetting:

Wim Matthijsse: zang en bluesharp

Theo Arp: zang en gitaar

Peter Koene: zang en gitaar

Scroll naar boven