Kode 2

Op 15 september 2012 spelen Hans en Reinout na 20 jaar weer eens als duo Kode 2

Kode 2 bestond van 1988 tot 1991.
Ik (Hans) was in Amsterdam lid geworden van het Amsterdam Folk Collective, een internationale groep muzikanten van diverse pluimage. Voor zo’n avond in café The String aan de Nes zouden Reinout Koperdraat en ik een Nederlandstalig programma samenstellen, want het was verder allemaal Engelstalig wat de klok sloeg. Reinout had gezongen en gitaar gespeeld in diverse hoofdstedelijke groepen, waaronder Plurk en Noggus. De reacties die we van publiek en collega musici ontvingen, nodigden ons uit om door te gaan.


Reinout ontwikkelde een sterk eigen repertoire en ik zocht wat bij elkaar van waar ik me in het (recente) verleden me had beziggehouden in het cabaret Tweedehans, aangevuld met vertaalde favorieten.

De naam Kode 2 is de meest voor de hand liggende optie als je passende omschrijving zoekt: een combinatie van de eerste twee letters van de achternamen, verrijkt met een cijfer. Kode 2 heeft redelijk wat optredens gedaan, vooral dankzij Reinout. Zijn contacten brachten ons op heel diverse plaatsen: van NIVON tot COC en via NCPN naar een instelling voor geestelijk gehandicapten, maar altijd leuk.

Na enkele jaren zijn we de studio ingedoken van Henry Becking, achter het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, voor de opname van de cassette Vaanstand. Productionele leiding door Reinout’s broer Michiel Koperdraat, die ook bas en achtergrondvocalen verzorgde.

Naast het oude repertoire van KODE 2 zullen we ook ieder wat solo spelen.

Scroll naar boven