Dana’s Kwartet en ’t Gevolg

We organiseren weer een huiskameroptreden op zondag 13 oktober 2019!

Ditmaal staat Joop Wieringa in het middelpunt. Hij maakt deel uit van twee formaties: Dana’s Kwartet en ’t Gevolg. Met beide groepen zal Joop een set spelen.
Joop is een oude rot in het folkgebeuren. Naast zijn activiteiten als muzikant – hij maakte bijvoorbeeld deel uit van Habbekrac, een Balkanmuziekgroep die ook een cd uitbracht – is hij actief (geweest) als organisator en als danser.

Dana’s Kwartet
Dana’s Kwartet werd gevormd tijdens een reünie van Habbekrac, waar drie leden ooit deel van uitmaakten. Met de vrouw van één van de leden, Dana, brengt het viertal voornamelijk ballads van Engelse, Ierse en Amerikaanse Singer-songwriters met vaak kritische teksten. Dana’s Kwartet begeleidt zichzelf op instrumenten als banjo, gitaar, fiddle, dobro, fluit, mandoline, guitarron, U-bass, mondharp, trekzak, en bodhran. Alle leden doen aan (samen)zang.

‘t Gevolg
Bij menigeen van jullie bekend vanwege het wisselende instrumentarium en het afwisselende repertoire. ’t Gevolg zal vanmiddag zoveel mogelijk nieuw repertoire brengen.

Scroll naar boven