Ruud Schreijer

Op zondag 22 november 2015 organiseren we opnieuw een huiskameroptreden.

Daarvoor hebben we Ruud Schreijer (zang, gitaar, low whistle, bodhran) uitgenodigd, die zal worden begeleid door zijn broer Michiel en zijn nicht Jitske (beiden viool).

Ruud maakt een keuze uit zijn omvangrijke repertoire, dat loopt verstilde Ierse ballades tot werk van Cornelis Vreeswijk. Michiel speelt graag Zweedse volksmuziek, dus die zal zeker ook in onze huiskamer klinken.

“Ik hou van muziek met een verhaal en de mooiste zijn in mijn beleving vaak melancholisch – gaan vaak over ellende. Liefdesverdriet, oorlog, zwaar werk. Dit komt over de hele wereld en in elke taal voor, zodat het ook niet tot één land beperkt is. Maar Ierland is wel het meest aanwezig door de vaak prachtige ballades”.

Leuk om te vermelden is dat Cobi Schreijer, pionier van de Nederlandse volksmuziekrevival  die zich in de jaren ’70 in Nederland voltrok, een oudtante van Ruud en Michiel is.

Voor koffie, thee, fris, bier, wijn en hapjes wordt gezorgd. Na afloop van het optreden is er soep. Misschien wordt er dan ook nog wat gemusiceerd. Neem dus vooral een instrument mee!

Scroll naar boven